Najlepszy ser w regionie ArcySer. Wyniki konkursu

fot. Marzena Zwiewka, Jarosław Domiński
W minioną niedzielę rozstrzygnięto konkurs na najlepszy #ser w regionie ArcySer.
Jury w składzie:
Przewodniczący: Marek Szołtysik
Zastępca przewodniczącego: Sylwester Wańczyk
Członek Jury: Marek Stelmaszuk
Członek Jury: Eugeniusz Mientkiewicz
Członek Jury: Bartosz Wilczyński
Podczas Konkursu Jury Konkursowe oceniło propozycje prac konkursowych w oparciu o kryteria określone w § 7 Regulaminu Konkursu Na Najlepszy Ser w Regionie pn. „ArcySer” i tym samym wyłoniło najlepszych uczestników konkursu:
Nagroda specjalna
za ser Groseran kozi, Groser Monika Lasoń
Nagroda główna w kat. I – sery dojrzewające twarde i półtwarde
za ser Ser KUCHARSKI, Serowarnia Kuchary
Nagroda główna w kat. II – sery dojrzewające miękkie i półmiękkie w tym pleśniowe
za ser Ser Kozi Blue's, Groser Monika Lasoń
Nagroda główna kat. III – sery świeże
za Twaróg wiejski,Rarytasy od Zawiasy
Nagroda główna kat. IV – sery parzone (pasta filata) i smażone
za Oscypek kozi duży, Sery kozie z Doliny Łąk
Wyróżnienie w kat. I – sery dojrzewające twarde i półtwarde
za ser owczy Franek, Farma Seronada Grzegorz Junatowski
Wyróżnienie w kat. II – sery dojrzewające miękkie i półmiękkie w tym pleśniowe
za ser Owczy Fermin, Malinowy Chruśniak
Wyróżnienie w kat. III – sery świeże
za ser Pabianicki przysmak, SERce_na_talerzu
Wyróżnienie kat. IV – sery parzone (pasta filata) i smażone
Za ser Gruzinek, Serowarnia Danusi
Materiał: KPODR w Minikowie
Galeria














Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!